Julie Winge

Julie Winge.jpg

Julie Winge er en norsk skuespiller, forfatter og rusbehandler. Hun vokste opp i en skuespillerfamilie, med foreldre i teateret: regissør Stein Winge og skuespiller Kari Onstad.

Hun utdannet seg til skuespiller på Arts Educational Schools of London i årene 1993 til 1996. Hun startet sin karriere som skuespiller på Riksteatret i Oslo rett etter utdannelsen. Hun gikk videre til å drive sitt eget barneteater kalt Oslo Barneteater, og turnerte i hele Norge med produksjoner som Ole BrummJul i SkomakergataAskepottPeter PanKarius og BaktusFolk og røvere i Kardemomme byFlåklypaEmil i Lønneberget og Blekkulf.

Hun la ned Oslo Barneteater da hun høsten 2013 la seg inn på Trasoppklinikken for å få bukt med sitt alkoholbruk.

Julie Winge ga i 2016 ut boken Fyllik som er hennes selvbiografiske beretning om et liv i avhengighet. I boka blottlegger hun nådeløst sine drømmer, forventninger, svakheter og skjebnesvangre feiltrinn. Veien fra hun tok sin første øl som trettenåring til hun tretti år senere ble sendt på avvenning. En historie om en kvinne som ser det meningsløse i å ta ett glass vin - når du har lyst på hele treliteren, en mor som nesten ikke kan vente til ungene er lagt, så hun kan drikke til hun sovner sanseløs på sofaen. "Fyllik" er også tittel på hennes innlegg under Ruskonferansen.

Julie Winge driver nå et omfattende online program: Tilbake Til Livet, for rusavhengige og alkoholikere med over 200 medlemmer.